Večera šikovnej gazdinky: Vyprážané mleté placky s veľmi jednoduchou prípravou

Mleté mäso je veľmi obľúbenou surovinou, pretože jeho spracovanie je veľmi rýchle a možno ho použiť na mnoho rôznych spôsobov v jednotlivých pokrmoch. Typickým príkladom je napríklad tento recept.

Pripravte si doma výborné masové placky z mletého mäsa a iste si pochutnáte. Príprava je veľmi rýchla a nenáročná, takže toto jedlo zvládnu pripraviť aj začiatočníci. Stačí len zvoliť vhodnú prílohu a môžete si pochutnať.

zloženie

500 g mletého mäsa
4 vajcia
2 šálky vody
4 lyžice múky
½ prášku do pečiva
2 lyžice strúhanky
drvený cesnak
Soľ, korenie
1 lyžica vegety

Príprava

Zmiešajte všetky prísady a nechajte zmes 20 minút stáť. Smažte jednotlivé placky v rozpálenom oleji na panvici a nechajte ich na papierových utierkach pre odsatie prebytočnej mastnoty. Podávajte teplé či studené s vhodnou prílohou.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like