Večer som si nakrájala 2 hlávky kapusty a ráno bolo skvelé občerstvenie pripravené na raňajky!

Moja maminka každú jeseň pripravuje túto lahodnú kapustu v rýchlej marinade, ktorú miluje celá rodina. Vyskúšajte ju aj vy!

Potrebujete

  • 2-3 kg bielej kapusty
  • 9 PL cukru
  • 1,5 litra vody
  • 200 ml 9% octu
  • 2-3 mrkvy
  • 2 PL soli
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • 1 ČL mletého korenia

Postup

  1. Do hrnca si nalejte vodu, pridajte soľ, cukor, ocot, mleté čierne korenie a všetko priveďte k varu.
  1. Kapustu si umyte, vyrežte hlúby a rozdeľte na 8-10 častí.
  1. Očistite si mrkvu a nastrúhajte ju na strúhadle.
  1. Cesnak nakrájajte na tenšie plátky.
  1. Všetko vložte do vhodnej nádoby a zalejte nálevom.
  1. Keď kapusta v nádobe vychladne, vložte ju do chladničky na jeden deň. Ak máte radi korenistejšie pokrmy, pokojne pridajte viac korenia, aby bola chuť kapusty bohatšia. Rýchla nakladaná kapusta s octom je to pravé orechové!

Zdravá pochúťka plná vitamínov, ktorá posilní váš organizmus pred nadchádzajúcim sychravým počasím!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like