V dnešnom článku si spoločne ukážeme recept na tradičný zákusok, ktorý je veľmi často pripravovaný v srbských domácnostiach. Postup je pomerne jednoduchý a určite ho zvládne pripraviť každý!
Chutí úplne fantasticky, hodí sa skvele pre akúkoľvek príležitosť. Iste si na ňom zmlsne celá Vaša rodina!
Ingrediencie
– 6 polievkových lyžíc cukru
– 4 lyžice krupice
– 4 lyžice múky
– 6 vajec
– prášok do pečiva
Na vrch
– 500 ml mlieka
– 3 lyžice cukru
– 1 baleni vanilkového extraktu
Postup
1)
Oddelíme si bielka od žĺtkov.
2)
Vyšľaháme si penu z bielkov. Postupne vmiešame cukor. Následne začneme pridávať aj žĺtky. Do zmesi pridáme prášok do pečiva, krupicu, múku. Dôkladne premiešame a dáme do vopred pripravenej formy s priemerom 28-34 cm. Posypeme múku a potrieme maslom.
3)
Pečieme na 180 stupňov po dobu 20-25 minút.
4)
Medzitým si pripravíme polevu. Privedieme k varu mlieko. Pridáme cukor a vanilku. Ochladíme si polevu na polovicu a nanesieme na už hotový zákusok.
5)
Dezert ešte necháme približne 2 hodiny vychladiť. Máme hotovo! Dobrú chuť!