Úžasný recept na jablkový koláč, ktorý sa dedí v našej rodine už roky. Chutí priamo famózne!

Blíži sa víkend, a to pre mnohé gazdinky znamená, že je čas upiecť ďalší skvelý koláč. Ešte síce nie je sezóna jabĺk, ale to vôbec nevadí. Tento skvelý jablkový koláč si totiž môžete upiecť kedykoľvek. Či už to bude tento víkend, alebo neskôr na jeseň, určite si na ňom pochutnáte!

Čo budete potrebovať?

  • 1 pohárik krupice
  • 1 pohárik múky
  • 1 pohárik cukru
  • prášok do pečiva
  • 1 až 1,5 kilogramov jabĺk
  • 1 lyžičku škorice
  • trochu škrobu
  • maslo na vymastenie plechu

Postup

Jablká umyte a odstráňte jadro. Ak nemáte radi šupku, tak ju môžete tiež olúpať. Následne jablká nastrúhajte nahrubo.

V miske potom zmiešajte všetky ostatné ingrediencie.

  • krupicu
  • múku
  • cukor
  • prášok do pečiva
  • škrob
  • škoricu

Pokiaľ máte radi vlašské orechy či hrozienka, môžete ich pridať tiež.

Plech vytrite maslom a môžete ho vysypať tiež trochou múky. Na spodok rozsypte trochu suchej zmesi a na ňu dajte jednu vrstvu jabĺk. Takto postupne vrstvite. Na vrchu musí byť opäť suchá zmes.

Koláč nechajte chvíľu odstáť, približne 30 minút. Pečte na 180 stupňov asi 40 až 45 minút.

Koláč potom nechajte vychladnúť a potom ho pokojne môžete posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like