Tiež zbožňujete krémové dezerty tak veľmi, že chodíte občas potajomky maškrtiť takéto zákusky do cukrárne? Už nemusíte, podeľte sa o tieto zákusky aj so svojimi najbližšími! Poradíme Vám, ako si túto kalorickú bombu môžete pripraviť rýchlo a jednoducho v pohodlí svojho domova. Tajomstvo celého dezertu sa skrýva v lahodnej chuti nadýchaného krému!
Čo budete potrebovať
korpus
- 3 vajcia
- 3 lyžice hladkej múky
- 3 lyžice oleja
- 2 lyžice medu alebo práškového cukru
- 2 lyžice kakaa
- vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
Krém
- 700 ml smotany
- 2 vanilkové pudingy
- stužovač šľahačky – podľa potreby
- 100 g čokolády
Poleva
- 100 g horkej čokolády
- olej
- trochu smotany
Čo vy na to?
Najprv vezmeme všetky igredience na korpus a dôkladne ich zmiešame. Potom hotovú zmes vylejeme na pekáč a pečieme 10 minút vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov.
S krémom postupujeme tak, že si najprv vyšľaháme smotanu. Klasickým spôsobom si uvaríme 2 vanilkové pudingy. Potom všetko necháme v chladničke poriadne vychladiť. V prípade potreby môžete použiť stužovač. Posledným krokom je nasekanie čokolády na drobno. Potom vezmite všetky pripravené ingrediencie a zmiešajte ich dohromady
Týmto krémom potom potrite upečený vychladnutý korpus. Aby bol dezert dokonalý, na polevu si ešte rozpustite čokoládu, ktorú zmiešajte s trochou oleja a smotanou. Smotanu pridávajte vždy podľa potreby.
Výslednú polevou zalejte krém a dajte na pár hodín do chladničky vychladiť.
Ako ozdobu môžete použiť takmer čokoľvek. Odporúčame použiť karamel, oriešky či rozdrvené sušienky. Záleží na Vašich chuťových bunkách. Dobrú chuť!