Úžasne nadýchaná jablková perinka na ktorej si pochutí celá rodina!

Jablkovú štrúdľu poznáme a väčšinou zbožňujeme všetci. Najlepšie štrúdle vedeli naše babičky. V dnešnom článku Vám jeden taký ukážeme. My si ku káve upečieme vláčnu a nadýchanú jablčnú perinku, ktorá je úžasne nadýchaná a lahodná už na prvý pohľad. Čo ešte len prvý zahryznutie.

Ingrediencie:


Cesto:
– 250 g masla
– 200 g práškového cukru
– 500 g hladkej múky
– 1 balíček prášku do pečiva
– 2 vajcia
– štipka soli
– 1-2 lyžice kyslej smotany

Náplň:
– 10 malých, kyslých jabĺk
– 2 lyžice krupice
– 3-4 lyžice práškového cukru
– štipka škorice

Postup:


1) Najskôr si umyjeme jablká a odstránime z nich šupku. Po tej je prekrojíme napoly a zbavíme jadierok. Vyložíme si plech papierom na pečenie a vyskladáme naň polovičky jabĺk. Pečieme do mäkka 15-20 minút. Nie však príliš, aby sa nerozpadal.

2) Potom si v mise zmiešame všetky prísady a urobíme si cesto. Rozdelíme si ho na dva rovnaké diely a obaja vyvaľkáme.

3) Plech si opäť vystelieme papierom na pečenie. Na jeho dno uložíme jednu časť cesta. Na cesto poukladáme mäkké polovice jabĺk. Robte medzi nimi väčšie rozostupy. Jablká posypeme krupicovými cukrom.

4) Potom všetko prekryjeme druhou polovicou cesta. Medzery medzi jablkami k sebe pritlačíme a tým vznikne dojem bucľaté perinky.

5) Máme hotovo a už len vložíme do rúry. Pečieme na 200 stupňov po dobu 40 minút.

6) Po vychladnutí perinku posypeme práškovým cukrom a škoricou.

Zdieľajte tento recept na jablčnú, nadýchanú perinku aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú.

You Might Also Like