Úžasne ľahké rezy z lístkového cesta so smotanovou chuťou, sú tým pravým letným hitom! Veľmi ľahká príprava!

Leto stále beží a stále tak vídame záhradné stoly plné lákavých dezertov a múčnikov. Pokiaľ Vám už však dochádza inšpirácia, pustite sa do čítania a následne do prípravy receptu, ktorý Vám dnes priblížime. 

Úžasne ľahké rezy z lístkového cesta so smotanovou chuťou, sú tým pravým letným hitom. Ich príprava je fantasticky jednoduchá a pôžitok z prvého zahryznutie, je neodolateľný.

INGREDIENCIE:


1 lístkové cesto
NÁPLŇ:


6 vajec
350 g cukru
100 g hladkej múky
750 ml mlieka
500 ml smotana na šľahanie
cukor podľa chuti
navrch
práškový cukor

POSTUP:


1) Najskôr si oddelíme si bielka od žĺtkov. Zhruba 175 g cukru si vyšľaháme so žĺtkami do hladkej peny. Zvyšných 175 g cukru si vyšľaháme s bielkami.

2) Do žĺtkovej hmoty pridáme hladkú múku. Pomaly a po troškách pridávame aj 200 ml mlieka.

3) Zvyšné mlieko privedieme na miernom plameni do varu. Keď začne vrieť, odstavíme z plameňa a pridáme žĺtkovou hmotu.

4) Za stáleho miešania poriadne spojíme. Dáme znovu na oheň a varíme cca 2 – 3 minúty.
Vyšľaháme si šľahačku. Lístkové cesto si rozvaľkáme a rozdelíme na 2 časti.

5) Jednu časť upečieme v celku a druhú nakrájame na kocky – upečieme do zlatista pri teplote 160 stupňov, alebo podľa Vašich skúseností s rúrou.

6) Pokiaľ chcete dezert preložiť plátom cesta aj uprostred, upečte samostatný plát navyše.
Na upečený celý plát cesta nanesieme žĺtkovou hmotu.

7) Na žĺtkovou hmotu nanesieme vyšľahanú šľahačku (cukor podľa chuti) a prikryjeme kockami lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom.

Zdieľajte tento super recept na lahodné krémové smotanové rezy aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

You Might Also Like