Úžasná ruská hovädzia sviečková s nakladanou uhorkou. Tak výborná, že si hneď pridáte ďalšiu porciu

Možno s nadchádzajúcim víkendom čakáte hostí, ktoré ste si pozvali domov na večeru. Márne premýšľate, čím ich chuťové bunky uspokojiť, alebo už máte presnú predstavu? Skúste sa inšpirovať s nami a pripravte nenáročné, ale báječne chutnú sviečkovú so šampiňónmi.

 

Dokonalú chuť jedla zaisťuje i víno, ktoré recept obsahuje. Množstvo surovín si určíte sami podľa toho, pre koľko stravníkov hodláte variť.

Budeme potrebovať:

– Sviečkovú – 700 gramov
–  jednu Cibuľu
– pohár Biele víno
– Papriku
– Nakladané uhorky aj s nálevom
– Hladkú múku
– Soľ
– Korenie
– Šampiňóny – 150 gramov
– Hovädzí vývar

Postup:

1) Sviečkovú nakrájame na kúsky.

2) V hrnci si rozpálime väčšie množstvo oleja. Mäso na ňom smažíme, než sa zatiahne.

3) Ľahko mäso zaprášime múkou.

4) Nakrájame si na malé kúsky papriku, šampiňóny a uhorky.

5) K zatáhnutému mäsu pridáme cibuľu, papriku, uhorky a huby.

6) Podlejte bielym vínom.

7) Pridajte hovädzí vývar. Mäkké mäso vyberieme a šťavu vydusíme na tuk. Môžeme ešte zahustiť múkou, osolíme, okoreníme a poriadne prevaríme.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like