Už nikdy nebudete vyhadzovať starší chlieb do koša. Dala som ho na panvicu, pridala pár vecí a chutné jedlo bolo na stole

Čo robíte s tvrdším chlebom spred niekoľkých dní? Kŕmenie vtáčikov je ušľachtilý čin, no pravdepodobne väčšina z nás ho jednoducho vyhodí do koša a uteká do obchodu kúpiť ďalší čerstvý kus pečiva. Ponúkame vám recept, s ktorým vyhadzovanie chleba sa stane minulosťou. Bude vám stačiť 30 minút po ktorých nasýtite celú rodinu. Tomu sa hovorí ekonomické stravovanie!

 Potrebujete:

  • 700 g chlebu
  • 80 g parmezánu
  • 50 ml olivového oleja
  • 10 ks cherry paradajok
  • 200 g mozzarelly
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • 150 g kuracej šunky
  • 1 ČL oregana
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Chlieb narežte na malé kocky a vysypte ich do hlbokej misky.

  1. Pridajte k ním vajcia, korenie a soľ. Syr si nastrúhajte na jemnom strúhadle. 40 g syra pridajte do chlebovej zmesi. Dajte si ohriať mlieko, no neprivádzajte ho k varu. Vylejte ho do vytvorenej zmesi a dôkladne všetko premiešajte.

  1. Vezmite si panvicu a potrite ju rastlinným olejom. Chlebové cesto si rozdeľte na dve časti. Jednu polovicu položte na panvicu a rozmiestnite po celom dne.

  1. Šunku si narežte na plátky a umiestnite ju na vrch cesta. Pridajte nakrájané paradajky a všetko posypte oreganom. Polejte olivovým olejom, posypte 40 g parmezánu a prikryte tenkými plátkami mozzarelly. Nakoniec na vrch umiestnite aj druhú časť chlebového cesta.

  1. Postavte si panvicu na mierny oheň a smažte dozlatista. Vezmite si pokrievku a panvicu prikryte. Opatrne koláč otočte pomocou taniera na druhú stranu a vložte ho naspäť na panvicu.

  1. Je čas servírovať!

Tento slaný koláč môžete podávať samostatne, alebo ako prílohu k zeleninovej polievke. Veríme, že každý ocení vašu vynaliezavosť a bude sa týmto jedlom inšpirovať aj vo vlastnej kuchyni.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:sovkusom.ru

You Might Also Like