Už neviete čo doma tým vašim stravníkom pripraviť na večeru? Tak presne pre Vás je tento recept na vrstvené bravčové mäso so zemiakmi, na ktoré Vám postačí len jeden pekáč!

Variť pre rodinu je niekedy nevďačná činnosť, no buďme k sebe úprimní. Stále sa snažíme prísť na nové recepty, ktoré by ukojili maškrtné jazýčky našich stravníkov. Avšak to nie je práve ľahká úloha, lebo už nám príde, že sme varili snáď všetko, čo existuje, na všetky spôsoby.

Tento recept je výnimočný nielen svojou rýchlosťou, ale aj jednoduchosťou! Už nebudete musieť špiniť hromadu riadu, postačí Vám len jeden pekáč!

Čo budete potrebovať?

  • zemiaky
  • cibulu
  • bravčové mäso
  • slnečnicový / olivový olej
  • korenie, soľ a korenie podľa Vašej chuti
  • kyslú smotanu
  • kôpor
  • paradajky

Postup

Najprv si upravíme mäsko. Zoberte si teda bravčové mäso a zľahka ho naklepte. Potom okoreňte, prípadne deň predtým naložte. Záleží len na Vás a Vašich časových možnostiach.

Teraz prídu na rad zemiaky, ktoré umyte, olúpte a nakrájajte na hrubšie plátky. Polovicu zemiakov dajte na dno plechu a zasypte ľubovoľným korením.

Potom si na plátky nakrájajte cibuľu, ktorú potom rovnomerne naskladajte na vyložené zemiaky.

Teraz je na rade mäso, ktoré rovnako ako cibuľu, vyskladajte navrch plechu. My odporúčame ešte navrch mäsa dať ďalšiu vrstvu cibule, prípadne pridať slaninu a cesnak. Ak ste mäsko nakladali, určite môžete použiť aj marinádu z neho.

Poslednú vrstvu by mali tvoriť zemiaky.

Potom už len stačí prekryť alobalom a vložiť na cca 1 hodinu do rúry.

V priebehu toho, čo sa nám pokrm pečie, je čas na prípravu omáčky. V miske si zmiešajte kyslú smotanu, soľ, korenie, kôpor a prípadne ďalšie bylinky podľa Vašej chuti.

Na záver odstránime alobal a na plech ako poslednú vrstvu vyskladajte paradajky a celý pekáč zalejte pripravenou omáčkou z kyslej smotany.

Pekáč potom vložte ešte na pár minút späť do rúry a pečte dozlata.

Dobrú chuť prajeme!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like