Už je hotová aj moja vianočka! Neroztiekla sa, krém je úplne super a chutí výborne!

Je mäkká, chutná a plná plnky a napriek tomu sa neroztiekla. Na všelijakú príležitosť bude dobrou voľbou, takéto dobroty má určite každý rád.

Prísady:

  • 60 dkg hladkej múky
  • 4 dl mlieka
  • 3 žĺtka
  • 6 dkg cukru
  • 1 droždie
  • 2 pl oleja
  • štipka soli
  • 8 dkg roztopeného masla

Plnka:

  • 25 dkg masla
  • 3 bal. vanilkového cukru
  • 20 dkg práškového cukru
  • 3 pl kakaa

Postup:

Mlieko mierne zohrejeme s cukrom a rozmiešame v ňom droždie, necháme napučať. Keď je hotové začneme miesiť pridaním ostatných surovín okrem masla. Keď máme hladké cesto vymiesene až potom pridáme roztopené maslo a dôkladne ho zapracujeme do cesta.

Keď sa nám cesto prestane lepiť na okraje misky zakryjeme a necháme nakysnúť. Medzi tým si pripravíme plnku.

Maslo vymiešame s cukrom a s kakaom, kým na cesto kysne odložíme krém do chladničky. Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 častí a vytvarujeme z nich bochníky. Každý bochník vyvaľkáme na veľkosť plechu, vyberte radšej hlbší plech. Cesto potrieme plnkou a zrolujeme.

Keď máme tri valčeky tak ich upletieme do vrkoča a položíme na plech. Ostatné cesto urobí tak isto. Zvyšné bielka rozšľaháme a potrieme ním vrkoče.

Na plechu ich necháme 20 minút kysnúť a pečieme ich v predhriatej rúre.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj : Nikoletta Slezsák Nagy

You Might Also Like