Uvarila som si 1 hrnček krupice a pripravila som ten najchutnejší dezert na svete!

Koláč bez pečenia je jedným z najobľúbenejších dezertov súčasnej doby. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli ponúknuť vám recept, ktorého príprava vám nezaberie veľa času a ručíme vám za to, že si na ňom pochutí celá vaša rodina!

 

Ingrediencie

  • 250 g masla
  • 1 liter mlieka
  • 200 g cukru
  • 3 žĺtka
  • 200 g krupice
  • 900 g broskýň z konzervy (môžu byť aj zavárané)
  • 20 g želatíny
  • 150 g sušienok ( prípadne aj piškóty)
  • 1 ČL kakaa

Postup

Uvarte si mliečnu krupicovú kašu, pravidelne ju miešajte a nechajte vychladnúť.

Zmäknuté maslo si vyšľahajte s cukrom, potom k nemu postupne pridávajte žĺtka a pokračujte v šľahaní.

Do vaječnej zmesi postupne pridávajte po 1 PL vychladenej krupicovej kaši. Miešajte dovtedy, kým vám nevznikne jednotná konzistencia. Túto zmes si potom rozdeľte na dve časti a do jednej z nich pridajte kakao.

Na dno formy si poukladajte sušienky, na nich rovnomerne navrstvite kakaovú krupicu a tretiu vrstvu zakončite bielou krupicou. Celú formu teraz vložte do chladničky.

Broskyne zbavte šťavy. Do tohto sirupu následne pridajte želatínu a nechajte pár minút odstáť. Potom si túto zmes zohrejte vo vodnom kúpeli až do úplného rozpustenia želatíny.

Broskyne si rozmixujte pomocou ručného mixéra a následne potom k ním pridajte želatínovú zmes.

Vyberte si tortu z chladničky a na vrch vylejte pripravenú broskyňovo-želatínovú zmes. Opätovne vráťte tortu do chladničky a nechajte ju tam dovtedy, kým želé dostatočne nestuhne.

Prajeme vám dobrú chuť! 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

 

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like