Upiekla som pláty, uvarila krém a už som mohla začať s prípravou výborných punčových rezov!

Chcem sa s vami podeliť o výborný recept na punčové rezy, ktoré som včera piekla. Vložila som ich do mrazničky aby som ich mala na Vianoce hotové, tak budem mať posledné dni menej práce. Len vyberiem a môžem krájať.

 

PRÍSADY:

Cesto:

  • 50 dkg hladkej múky
  • 15 dkg práškového cukru
  • 15 dkg masti
  • 1 vajce
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 2 dl kyslej smotany

Krém:

  • 7 ½  dl mlieka
  • 3 bal. punčového pudingu
  • 25 dkg margarínu
  • 20 dkg práškového cukru

Poleva:

  • 20 dkg práškového cukru
  • šťava s 1 citróna
  • 2 pl rumu
  • pár kvapiek červeného farbiva
  • 2 pl roztopeného margarínu

Príprava:

Na prípravu cesta pridáme k múke prášok do pečiva a rozmrvíme v nej margarín. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto.

Rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme a upečieme na zadnej strane plechu.

Na krém uvaríme pudingy a necháme vychladnúť.

Margarín vymiešame s cukrom do peny a pridáme vychladnutý puding. S týmto krémom plníme upečené pláty.

Na polevu zmiešame všetky suroviny na hladkú hmotu a potrieme ňou hotový koláč. Vložíme do chladničky stuhnúť, na druhý deň ho môžeme krájať. Ja som pripravila dvojitú dávku aj z cesta aj z krému, na vrch nie lebo stačí jedna dávka, koláč bude len vyšší.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj :Mihalyne Dobos!

You Might Also Like