Univerzálna paradajková omáčka vhodná na cestoviny, k mäsu aj do polievok. Rýchla príprava za pár korún a výsledok vydrží bez zavárania aj rok!

Univerzálna paradajková omáčka je vhodná na cestoviny, do polievok či rôznych omáčok. Pripravte si ju už dnes a vydrží Vám až do zimy. Tento skvelý recept pripravujeme doma už pár rokov a vždy keď nevieme, čo variť, vytiahnem jeden pohár a urobíme k omáčke cestoviny alebo v nej dusíme mäso. Vynikajúce!

Čo budete potrebovať?

  • 1 kilogram lúpaných paradajok v konzerve (môžu byť aj čerstvé)
  • jednu strednú cibuľu
  • cesnak podľa chuti
  • soľ, korenie
  • bazalku
  • olivový olej

Ako na to?

Cibuľu a cesnak si nakrájame na drobno a speníme v hrnci na oleji. Pridáme bazalku, soľ a korenie. Chvíľu podusíme a pridáme paradajky. Ak budete pracovať s čerstvými paradajkami, ja ich najprv sparím a odstránim šupku, nakrájam a pridávam do hrnca. Celú zmes môžeme trochu podliať vodou a dusíme pár minút, kým nám omáčka nezačne hustnúť. Teraz máme dve možnosti.

Buď zmes nalejeme do zaváracích pohárov, na vrch prilejeme asi pol centimetrovú vrstvu olivového oleja a poháre dáme do chladničky, kde vydržia pomerne dlho, prípadne do mrazničky. Omáčku si však môžete dať do sterilizovaných pohárov, zavíčkovať a uložiť do komory. Takto zavarená omáčka vydrží pokojne aj rok.

Náš Tip!

Do omáčky pokojne pridajte to, čo máte radi. Oregano, bazalku alebo iné korenie, ktoré dodá omáčke skvelú chuť.

Dobrú chuť!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

zdroj: prosvet.cz

You Might Also Like