Univerzálna omáčka, vhodná aj na hrianku: Postačia Vám len 4 suroviny a 30 minút času. Výsledok je perfektný!

Baklažán je zelenina, ktorá sa nepripravuje až tak často. Hoci jedlá z neho sú ľahké, výdatné a navyše veľmi chutné. Baklažán totiž znesie aj korenie, i jemné ochutenie. Dá sa z neho pripraviť naozaj čokoľvek. Napríklad aj pasta, ktorú možno použiť ako omáčku na cestoviny. A je naozaj fantastická!

Čo budete potrebovať?

  • 2 baklažány
  • 40 g vlašských orechov
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti

Ako na to?

Baklažány opláchnite, osušte a prepichajte zo všetkých strán vidličkou. Potom ich dajte v celosti na plech a pečte pri teplote 180 stupňov približne polhodinu. Po vybratí baklažán rozkrájajte a premelte cez mlynček na kávu, alebo rozmixujte. Po niekoľkých otáčkach pridajte do mixéra vlašské orechy a pretlačte cesnak, osoľte a okoreňte a ešte raz všetko spolu pomixujte.

Fantastickú pastu skladujte v uzavretých zaváracích pohároch v chladničke a použite ako omáčku alebo dochucovadlo. Verte, budete sa oblizovať!

Prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like