Univerzálna omáčka, vhodná aj na hrianku: Postačia Vám len 4 suroviny a 30 minút času. Výsledok je perfektný!

Baklažán je zelenina, ktorá sa nepripravuje až tak často. Hoci jedlá z neho sú ľahké, výdatné a navyše veľmi chutné. Baklažán totiž znesie aj korenie, i jemné ochutenie. Dá sa z neho pripraviť naozaj čokoľvek. Napríklad aj pasta, ktorú možno použiť ako omáčku na cestoviny. A je naozaj fantastická!

Čo budete potrebovať?

  • 2 baklažány
  • 40 g vlašských orechov
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti

Ako na to?

Baklažány opláchnite, osušte a prepichajte zo všetkých strán vidličkou. Potom ich dajte v celosti na plech a pečte pri teplote 180 stupňov približne polhodinu. Po vybratí baklažán rozkrájajte a premelte cez mlynček na kávu, alebo rozmixujte. Po niekoľkých otáčkach pridajte do mixéra vlašské orechy a pretlačte cesnak, osoľte a okoreňte a ešte raz všetko spolu pomixujte.

Fantastickú pastu skladujte v uzavretých zaváracích pohároch v chladničke a použite ako omáčku alebo dochucovadlo. Verte, budete sa oblizovať!

Prajeme dobrú chuť!

You Might Also Like