U nás sa mrkva nikdy moc nejedla. Od tej doby, čo ju pripravujem takto, sa idú všetci za ňou potrhať!

Toto jedlo z mrkvy robím už roky, dokonca ho milujú aj deti. Robím ho ako prílohu, alebo len ako pochúťku k televízii.

Len ju pokvapkajte olejom, potrite cesnakom a máte najlepšiu prílohu pod slnkom!

Mrkva je v kombinácii s cesnakom a kvapkou oleja neskutočne dobrá. Určite tento recept vyskúšajte!

Ingrediencie:

600 g mrkvy
½ lyžičky sladkej papriky
50 ml olivového oleja
3-4 strúčiky cesnaku
1 lyžičku soli
petržlen nasekaná nadrobno

Postup:

Mrkvu si očistíme, umyjeme a ak je hrubá, môžeme ju prekrojiť na polovicu, prípadne na štvrťky.

Olej zmiešame so soľou, korením a prelisovaným cesnakom. Mrkvu dobre premiešame s koreneným olejom a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme asi 45 minút pri teplote 200 stupňov.

Odporúčam sem-tam premiešať a asi 10 minút pred dopečením odstrániť alobal a nechať zapiecť do chrumkava.

Pokiaľ je treba podlejte troškou vody, alebo pomažte ešte trochou olivového oleja.

Posypte petržlenovou vňaťou a môžete si pochutnávať.

Zdieľajte tento skvelý recept na pečenú marinovanú mrkvu aj so svojimi priateľmi! Určite sa tiež radi pochutnajú!

You Might Also Like