U nás doma sa mrkva nikdy moc nejedla. Od tej doby, čo ju pripravujem takto, sa idú všetci za ňou potrhať!

Toto jedlo z mrkvy robím už roky, dokonca ho milujú aj deti. Robím ho ako prílohu, alebo len ako pochúťku k televízii.

Len ju pokvapkajte olejom, potrite cesnakom a máte najlepšiu prílohu pod slnkom!

Mrkva je v kombinácii s cesnakom a kvapkou oleja neskutočne dobrá. Určite tento recept vyskúšajte!

Ingrediencie:

600 g mrkvy
½ lyžičky sladkej papriky
50 ml olivového oleja
3-4 strúčiky cesnaku
1 lyžičku soli
petržlen nasekaná nadrobno

Postup:

Mrkvu si očistíme, umyjeme a ak je hrubá, môžeme ju prekrojiť na polovicu, prípadne na štvrťky.

Olej zmiešame so soľou, korením a prelisovaným cesnakom. Mrkvu dobre premiešame s koreneným olejom a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme asi 45 minút pri teplote 200 stupňov.

Odporúčam sem-tam premiešať a asi 10 minút pred dopečením odstrániť alobal a nechať zapiecť do chrumkava.

Pokiaľ je treba podlejte troškou vody, alebo pomažte ešte trochou olivového oleja.

Posypte petržlenovou vňaťou a môžete si pochutnávať.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like