Tvarohovo-čerešňový dezert bez múky! Chutí a vyzerá lepšie ako z cukrárne

Rýchlo hotový, nenáročný na čas a naozaj výborný koláčik. Myslím,že by ho zvládli aj deti 🙂

Budete potrebovať:

200 g maslových sušienok

3 PL kryštálového cukru

120 g masla

200 g čerešní (ideálne čerstvé, môžu byť aj zavarené)

1 PL citrónovej šťavy

1PL škrobu

2 PL vody

300 g tmavej čokolády

300 g jemného tvarohu bez hrudiek

60 g práškového cukru

pár kvapiek vanilkovej arómy

250 ml šľahačkovej smotany

Postup prípravy:

Rúru si predhrejte na 160 stupňov a prichystajte si obdĺžnikovú formu na pečenie. Sušienky zmiešajte s kryštálovým cukrom a nechajte pomixovať v kuchynskom robotovi. Na ohni alebo v mikrovlnke si nechajte rozpustiť maslo a pridajte ho k podrveným sušienkam. Maslo dobre premiešajte a sušienkový základ dajte do pripravenej formy na pečenie. Dajte piecť do rúry a pečte 15-20 minút do zlatista. Potom nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

V hrnci si zmiešajte 150g čerešní so 150g práškového cukru, pridajte citrónovú šťavu a 2 PL vody. Počkajte kým sa zmes rozpustí a čerešne sa prevaria. Potom nechajte zmes trochu vychladnúť, pridajte do nej škrob a všetko spolu dohladka pomixujte. Dajte pozor, lebo zmes rýchlo zhustne. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Medzitým si v miske zmiešajte tvaroh, vanilkový extrakt a zvyšok práškového cukru.

V inej miske si vyšľahajte 250 ml šľahačkovej smotany a pridajte ju k tvarohovej zmesi. K nej pridajte aj vychladnutú čerešňovú zmes. Všetko dobre pomiešajte a dajte do chladničky.

V parnom kúpeli si rozpustite čokoládu so šľahačkovou smotanou a uvarte polevu.

Vychladnutý tvarohovo čerešňový krém natrite na upečený sušienkový korpus a zarovnajte. Na vrch vylejte mierne stuhnutú smotanovo čokoládovú polevu a dajte do chladničky tuhnúť aspoň na 3-4 hodiny, ideálne však na celú noc. Podávajte ozdobené čerstvými čerešňami. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like