Tvarohová ZEBRA torta. Vynikajúca torta plná mäkkého syra. Kakaový základ v kombinácii so syrovou plnkou je na zožratie.

Budeme potrebovať:

Cesto:

4 ks – vajcia
120 g – kr. cukor
1/2 bal. – prášok do pečiva
120 g – polohrubá múka
2 lyžice – kakao

Krém:

250 ml – mlieko
200 g – kr. cukor
4 ks – žĺtok
3 lyžice – rum
500 ml – smotana
500 g – mäkký syr (tvaroh, mascarpone, …)
2 lyžice – kakao
20 g – číra želatína

Postup:

1.

Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Takto pripravenú hmotu vylejeme do okrúhlej formy (priemer 26 cm), ktorú sme si vystlali papierom a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Upečené necháme vychladnúť.

2.

Pripravíme si krém. Želatínu si namočíme do vody podľa návodu. Mlieko, cukor a žĺtka si dáme do hrnca a zohrejeme na ohni. Pridáme namočenú želatínu a zahrievame (pozor, nesmie nám to vrieť!). Tvaroh si zmiešame s rumom, vyšľahanou smotanou a postupne pridávame teplú želatínovú hmotu. Dôkladne vymiešame.

3.

Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme kakao a premiešame.

4.

Na vychladnutý korpus (vo forme) si začneme vrstviť plnky tak, aby sme vytvárali efekt zebry. Najlepšie je vrstviť to spôsobom – do stredu dáme 2 lyžice bieleho krému, do stredu bieleho krému dáme 2 lyžice kakaového a postup opakujeme až kým sa nám plnky neminú. Dáme do chladničky minimálne na 8 hodín a podávame. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Nosalty

You Might Also Like