Túto pochúťku v obchodoch nekúpite: Pripravte si vynikajúcu kuraciu tlačenku doma ľahko a rýchlo

Dnes sa s Vami podelíme o recept na chutný studený predkrm z kuracieho mäsa, ktorý je známy tiež pod názvom tlačenka. Perfektne zapadne do vašich chuťových buniek a spolu s krajcom chleba vytvorí výbornú kombináciu.

Navyše príprava bude jednoduchá a finančne nenáročná. Táto tlačenka je chutnejšia ako tie bežné, ktoré sa predávajú v obchodoch. Okrem toho, budete vedieť, z akých ingrediencií sa bude skladať a preto sa nemusíte obávať žiadneho nebezpečenstva.

Ingrediencie:


1,3 – 1,5 kg kuracieho mäsa (prsia alebo stehno)
100g vlašských orechov
30g želatíny
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti

Postup:


1) Kuracie mäso vložte do hrubostenného hrnca alebo panvice. Nepridávajte žiadny olej len trochu vody, prikryte pokrievkou a pri miernej teplote varte mäso vo vlastnej šťave.

2) Ľahko osoľte a okoreňte. Nechajte dusiť 35-45 minút.

3) Rozpustite si želatínu v teplej vode podľa návodu na obale.

4) Po dusenia výsledný vývar zlejte do nádoby alebo misky. Počkajte kým mäso vychladne a následne ho oddeľte od kostí.

5) Rozpustenú želatínu zmiešajte s vývarom. Orechy zľahka osmažte na suchej panvici podľa vašich predstáv a obľúbené chuti.

6) Pridajte k mäsu orechy a roztlačený cesnak. Osoľte, okoreňte a zalejte želatínovým vývarom. Nechajte vychladnúť.

7) Vezmite si čistú plastovú fľašu, odrežte hrdlo a naplňte ju vychladenú zmesou. Fľašku vložte do chladničky na niekoľko hodín (až do úplného stuhnutia). Keď je tlačenka dostatočne stuhnutá, jemne ju odstráňte rozrezaním fľaše.

8) Receptúra ​​sa môže líšiť, napríklad pridaním opražené cibuľky, mrkvy, hrášku alebo kukurice. Tiež môžete kuracie mäso nahradiť hovädzím alebo bravčovým (v tomto prípade potrvá dusenie o niečo dlhšie).

 

Podeľte sa o tento lahodný a výdatný recept aj s vašimi blízkymi. Dobrú chuť!

 

You Might Also Like