Turecké jogurtové zemiaky pečené v rúre do 30 minút

Turecká kuchyňa je u nás známa predovšetkým pre kebab, ale je škoda ju nepoznať aj inak. Ako napríklad práve v týchto pečených jogurtových zemiakoch, ktoré budete mať hotové za chvíľu a nie je to navyše nič ťažké. Pochutnáte si na nich ako na prílohe k mäsu alebo len tak. 🙂

Ingrediencie na 4 porcie

  • 4-5 veľkých zemiakov
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice krémového jogurtu (Grécky jogurt)
  • 1 Lyžička soli
  • 1/4 lyžičky feferóniek
  • 1/2 lyžičky mäty
  • 1/2 lyžičky tymianu alebo korenie Zaatar

Postup

Celkový čas prípravy: 45 min

1

Predhrejte rúru na 200 ° C.

2

Dôkladne zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu. Korenie dávkujte podľa vašej chuti, ale marináda by mala byť ľahko slanšia.

3

Oškrabte zemiaky a nakrájajte ich ako jablká na nie príliš hrubé kúsky.

4

Zemiaky dobre premiešajte s marinádou a rovnomerne ich rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečte dozlatista (cca 30 minút).

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Zdroj: www.coolinarika.com

You Might Also Like