Tu je návod od mojej babičky, ako variť krúpy, na ktoré sa akosi zabudlo. Dokonca chutili aj deťom a pýtali si dupľu!

Jačmennú kašu si väčšina z nás pamätá ako raňajky u babičky. Doma sme ju nechceli, pretože bola príliš zdravá. Viac nám chutili džemy, nátierky, či jedlá s výraznejšou chuťou. Jačmenná kaša sa však nepripravuje len ako nechcené, hoci zdravé raňajky. Dá sa spraviť ako príloha a je naozaj fantastická.

Jačmeň je jediná obilnina, ktorá obsahuje fitomelatonín. Ten reguluje biologické rytmy v tele a je známy pre svoje omladzujúce schopnosti. Ak chcete byť mladá a krásna, inšpirujte sa receptom na jačmennú kašu s kuracím mäsom a šampiňónmi. Lepší obed ste v živote nejedli.

Budete potrebovať:

1 šálku jačmenných krúpov

2 kuracie prsia

1 cibuľu

200g šampiňónov

50g masla

soľ podľa chuti

1 PL slnečnicového oleja

Postup prípravy:

Jačmenné krúpy večer dôkladne opláchnite a na no zalejte studenou vodou.

Na druhý deň ich opäť premyte a vysypte do hrnca. Zalejte ich vodou tak, aby nesiahala nad krúpy. Pridajte maslo a soľ a priveďte zmes do varu. Potom znížte plameň, odstráňte pokrievku a varte, kým kaša nezhustne. Akonáhle sa odparí všetka voda, odstavte kašu z plameňa a nechajte ju chvíľu odstáť na teplom mieste.

Medzitým si pripravte panvicu, rozohrejte olej a nasekajte doň cibuľu na drobno.Osmažte ju do sklovita.

Nakoniec pridajte kuracie prsia nakrájané na hrubšie rezance.

Po zatiahnutí mäsa pridajte šampiňóny nakrájané na menšie kúsky a nechajte podusiť. Osoľte a okoreňte a keď je mäso hotové, pridajte jačmennú kašu a všetko spolu dobre premiešajte.

Môžete pridať svoje obľúbené bylinky, alebo koreniny. Podávajte teplé a nezabudnite kašu pripravovať často. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:  sovkusom.ru

You Might Also Like