Tu je návod od mojej babičky, ako variť krúpy, na ktoré sa akosi zabudlo. Dokonca chutili aj deťom a pýtali si dupľu!

Jačmennú kašu si väčšina z nás pamätá ako raňajky u babičky. Doma sme ju nechceli, pretože bola príliš zdravá. Viac nám chutili džemy, nátierky, či jedlá s výraznejšou chuťou. Jačmenná kaša sa však nepripravuje len ako nechcené, hoci zdravé raňajky. Dá sa spraviť ako príloha a je naozaj fantastická.

 

Jačmeň je jediná obilnina, ktorá obsahuje fitomelatonín. Ten reguluje biologické rytmy v tele a je známy pre svoje omladzujúce schopnosti. Ak chcete byť mladá a krásna, inšpirujte sa receptom na jačmennú kašu s kuracím mäsom a šampiňónmi. Lepší obed ste v živote nejedli.

Budete potrebovať:

1 šálku jačmenných krúpov

2 kuracie prsia

1 cibuľu

200g šampiňónov

50g masla

soľ podľa chuti

1 PL slnečnicového oleja

Postup prípravy:

Jačmenné krúpy večer dôkladne opláchnite a na no zalejte studenou vodou.

Na druhý deň ich opäť premyte a vysypte do hrnca. Zalejte ich vodou tak, aby nesiahala nad krúpy. Pridajte maslo a soľ a priveďte zmes do varu. Potom znížte plameň, odstráňte pokrievku a varte, kým kaša nezhustne. Akonáhle sa odparí všetka voda, odstavte kašu z plameňa a nechajte ju chvíľu odstáť na teplom mieste.

Medzitým si pripravte panvicu, rozohrejte olej a nasekajte doň cibuľu na drobno.Osmažte ju do sklovita.

Nakoniec pridajte kuracie prsia nakrájané na hrubšie rezance.

Po zatiahnutí mäsa pridajte šampiňóny nakrájané na menšie kúsky a nechajte podusiť. Osoľte a okoreňte a keď je mäso hotové, pridajte jačmennú kašu a všetko spolu dobre premiešajte.

Môžete pridať svoje obľúbené bylinky, alebo koreniny. Podávajte teplé a nezabudnite kašu pripravovať často. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:  sovkusom.ru

You Might Also Like