Tradičný ruský pilaf. Rozvonia kuchyňu a poteší chuťové bunky celej rodine

Pilaf alebo tiež pilav je jedlo, kde tvorí základ ryža alebo pšenica ( bulgur ).Väčšinou sa osmažia na oleji a potom varia v korenenom bujóne . Je veľa druhov pilaf, záleží na tom, v ktorej krajine sa varí, môže obsahovať rôzne prímesi – zeleninu , ovocie , rôzne druhy mäsa a nesmie chýbať korenie . Tento recept je na pravý pilaf z uzbekistanu.

Budeme potrebovať:

jahňacie mäso asi 1 kilogram

1 kg ryže

1 kg mrkvi

4 ks cibule

300 ml oleja

2 ks cesnaku

2 ks papriky

1 polievková lyžica rasce

1 polievková lyžica dráču

trošku koriandru

soľ podľa chuti

Postup:

Ryžu si niekoľkokrát opláchneme vodou. Cesnak si zvrchu olúpeme ale nerozdeľujeme ho na jednotlivé strúčiky, necháme ho vcelku. Cibuľu a mrkvu si očistíme a nakrájame na malé kúsky. Jednu cibuľu si rozpálime na oleji na veľkej panvici. Restujeme dozlatista asi 10 minút. K cibuľke pridáme aj na kocky nakrájané jahňacie mäsko a osmažíme.

Pridáme mrkvu, ktorú varíme bez miešania asi 3 minúty. Následne primiešame všetky ostatné ingrediencie  (okrem korenín) a dusíme asi hodinu. Na záver pridávame rascu, dráč a koriander. Dochutíme soľou a na najmenšom ohni varíme ešte asi 10-15 minút. Na vrch nakoniec dáme premytú ryžu a zalejeme ju vriacou vodou tak, aby jej okraj siahal asi 3 centimetre od vrchu panvice. Na vrch uložíme oba cesnaky.

Následne je dôležité urobiť do pilafu niekoľko vpichov drevenou špajdľou. Pilaf prikryjeme a necháme dôjsť ďalšiu pol hodinu, aby sa nám ryža urobila. Ak budete dodržiavať presne všetky pokyny, pripravíte si bezkonkurenčné jedlo. Dobrú chuť.

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like