Tradičné Slovenské halušky trochu inak, bez bryndze: Vyskúšajte tento nový, neokukaný recept na halušky, ktoré chutia stále fantasticky!

Neviem ako u vás, ale u nás môžu byť halušky kľudne aj každý deň. Práve pre to som sa rozhodla prísť s niečím novým, neokukaným. Tento báječný recept prešiel mnohými úpravami, kým sa vypracoval do finálnej podoby. Recept určite vyskúšajte a dajte nám vedieť v komentároch ako sa podaril.

Budeme potrebovať:

700 g hladkej múky

4 vajíčka

3 stredne veľké cibule

25 g petržlenovej vňate

Soľ a čierne korenie podľa chuti

200 g ementálu

100 ml slnečnicového oleja

250 ml vody

Postup:

Vo väčšom hrnci si pripravíme vodu a necháme ju zovrieť. Medzitým si očistené a nakrájané cibule upražíme na panvici ku ktorej neskôr pridáme aj petržlenovú vňať. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a korením. Z múky, vajíčok a soli s pridanou vodou si pripravíme cesto na halušky, ktoré pretláčame cez haluškovač do vriacej vody. Halušky zmiešame s cibuľkou a pridáme syr. Dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:  nosalty.hu

You Might Also Like