Tradičné domáce tvarohové slimáky. Ak neviete, akú maškrtu pripraviť pre rodinu, po tejto sa len tak zapráši.

Ak máte doma tvaroh nazvyš a rozhodli ste sa niečo upiecť, tak máme pre vás jednoduchý  a chutný recept. Nejedná sa o klasické tvarohové koláče, ale o tvarohové slimáky. Sú osviežujúce, perfektná voľba za nedeľňajším obedom alebo pre návštevu a rozhodne sa po nich len tak zapráši.

Ingrediencie potrebné na cesto:


½ kg hladkej múky
200 ml mlieka
100g cukru
50g rozpusteného masla
1 droždie
1 vanilkový cukor
1 vajce
Štipka soli

Ingrediencie potrebné na plnku:
250g tvarohu
300ml mlieka
100g cukru
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukor
Za hrsť hrozienok

Postup:


1.) Začíname cestom. To bude kysnuté a tak je dôležité si pripraviť kvások.
2.) Kvások si pripravíte tak, že ohrejete mlieko, pridáte cukor a droždie.
3.) Všetko premiešajte a nechajte postáť približne 30 minút na teplom mieste.

4.) Samotné cesto si pripravíte zmiešaním všetkých ingrediencií.
5.) Cesto musí byť poriadne premiešané a tiež ho nechajte postáť približne 30 minút a zakryte ho utierkou. Keď zväčší svoj objem dvojnásobne, je pripravené.

6.) Kým bude cesto kysnúť, pripravte si plnku. Príprava plnky nie je komplikovaná.
7.) Všetky potrebné suroviny zmiešajte poriadne dohromady ručne alebo si môžete pomôcť kuchynským robotom.

8.) Keď je cesto poriadne vykysnuté, rozdeľte ho na dve časti.
9.)  Každú časť rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika  a naneste tvarohovú plnku po celej časti. 10.) Potom cesto zrolujte tak, ako keď rolujete koberec. Celý postup potom zopakujte aj s druhým cestom.

11.) Pripravte si plech s papierom na pečenie. Obdĺžniky začnite postupne krájať na hrúbku asi 1 – 2 cm a ukladajte ich na plech, ale ďalej od seba. Rúru si predhrejte na 180°C a pečte podobu 15 – 20 minút podľa toho, ako sa budú zafarbovať okraje.

Po upečení ich nechajte vychladnúť a môžete ich posypať aj práškovým cukrom. Prajeme vám dobrú chuť

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like