Toto u nás doma milujeme: Domáci lahodný syr bez konzervantov pripravený za 3 hodiny! V obchode ho už nekupujem

Syr je veľmi obľúbený vo všetkých kútoch sveta. Existujú rôzne druhy od plesňových, po tvrdé syry na strúhanie. Aj vy si iste radi dáte syr a máte svoj obľúbený druh. Ak by ste si chceli pripraviť svoj vlastný, skúste tento recept.

Už počas troch hodín si dokážete pripraviť lahodný domáci syr v pohodlí domova. Máte tak kontrolu nad výrobou a použitými surovinami, získate lahodnú pochúťku bez konzervantov a iste si pochutnáte.

zloženie

1 l mlieka
1 polievková lyžica soli
200 až 300 g kyslej smotany
3 vajcia

Príprava

Vlejte mlieko do hrnca a pridajte soľ a zohrejte.
Zmiešajte kyslú smotanu s vajcami. Akonáhle mlieko začne vrieť, pridajte zmes smotany a vajec a dobre premiešajte. Povarte 5 minút a zmes stále miešajte, akonáhle sa začne syr oddeľovať, preceďte ho.
Nechajte syr odstáť v chladničke po dobu niekoľkých hodín a potom ho môžete konzumovať.

Skúste pridať rôzne druhy korenia, či byliniek a získate zakaždým inú chuťovú variantu.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like