Toto sú najlepšie zemiaky, ktoré som kedy robila! Určite ich tiež vyskúšajte!

Hľadáte vhodnú prílohu pre Váš obed či večeru? Tieto zemiaky sú úplne geniálne! Robia sa na masle v rúre, a tesne predtým než budú hotové, pridáme kurací vývar s citrónom a cesnakom. Sú vynikajúce! My ich u nás doma takto robíme len tak samotné a pochutí si celá moja rodina.

Čo budeme potrebovať:

  • 600 g zemiakov
  • 4 lyžice rozpusteného masla
  • 1 lyžičku tymiánu alebo iného korenia
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 200-220 ml kuracieho vývaru
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)

Postup:

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Vložíme do misky, pridáme soľ a korenie podľa chuti, maslo a dobre premiešame.

Keď máme zemiaky krásne premiešané, dáme ich na plech a vložíme ich do rozpálenej rúry.

Ja mám rúru vždy na 240 stupňov, ale každá rúra pečie inak.  Zemiaky necháme piecť približne 10 minút. Nezabudnite zemiačiky otočiť, nech sú zlatisté z oboch strán.

Keď sú zemiaky krásne zlatisté, pridáme k nim kurací vývar s citrónom a pretlačeným cesnakom a pečieme ďalších 10 minút.

Po 10 minútach máme hotovo a môžeme si užívať túto lahodnú prílohu, ktorá sa hodí ku všetkému.

Dobrú chuť:)

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like