Toto si pripnite na chladničku, bude sa vám to hodiť. Vyprážaný syr vám už nikdy nevytečie a hrianky nenasiaknu toľko oleja

Vyprážaný syr si občas dopraje každý z nás. Ako však docieliť, aby počas vyprážania syr nevytiekol na panvicu?

Prinášame vám šikovné tipy, ktoré vám pomôžu s týmto, ale aj s ďalšími bežnými kuchynskými problémami.

 

Syr vám nevytečie

Základom je kúpiť si dobrý syr na vyprážanie. To je taký, ktorý má vyšší obsah tuku – minimálne 30%. Takéto syry sú krémovejšie a oveľa lepšie držia tvar.

Než sa pustíte do obaľovania, vložte syr na 10 minút do mrazničky. Po obaľovaní sa odporúča dať syr ešte na pár minút do chladničky.

Pri obaľovaní tento krok určite dodržte: syr obaľte 2x – máte tak istotu, že vám nevytečie

Smažte VŽDY až vtedy, keď je olej dobre rozpálený. Syr smažte asi 1 minútu z každej strany a následne osušte papierovým obrúskom.

Ďalšie triky do kuchyne:

Aby malo kurča zlatistú kôrku, podlievajte ho počas pečenia tmavým pivom – zároveň mu to dodá aj na skvelej chuti.

Prasknuté vajcia vám počas varenia nevytečú, ak vodu osolíte.

Ak sa bábovka nedá vyklopiť z formy, na chvíľu obrátenú formu zabalíme do uteráka namočeného v studenej vode.

Chcete, aby bol váš závin na povrchu zlatistý a krásne chrumkavý? Nie je nič jednoduchšie, že pred pečením ho jednoducho potrite žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka.

Ak nechcete, aby hrianky – teda vyprážaný chleba, nenasiakli toľko tuku , postriekajte ho pred pražením trochou vlažnej vody.

Bude chutiť ešte lepšie a nebude tak mastný.

Ak chcete, aby sa s hmotou na prípravu pečeňových knedličiek do polievky lepšie pracovalo, nechajte ju 1 hodinu odležať v chladničke.

Chcete nadýchanejšie palacinky?

Pridajte do cesta perlivú minerálku alebo trochu rumu.

Aby sa ryža nerozvarila, do vriacej vody pridáme lyžicu citrónovej šťavy alebo niekoľko lyžičiek studeného mlieka.

Ak chcete získať perfektne ušľahaný sneh, bielky musia byť dobre vychladené. V prípade žĺtkov je situácia opačná – vyhovuje im izbová teplota.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like