Toto robím vždy na tom najväčšom plechu, aký doma máme: Od tej doby, čo som vyskúšala kapustové závitky upiecť v rúre, ich inak už nerobím, chutia fantasticky!

Výborný tip, ako pripraviť klasiku trochu inak, než ste zvyknutí – kapustové závitky na plechu chutia ešte lepšie a pripravíte ich oveľa rýchlejšie. Skúste, nebudete ľutovať!

Čo budeme potrebovať:

  • 500 g mletého masa
  • 150 g uvarenej ryže
  • 1 cibuľu nakrájanú nadrobno
  • Mletú sladkú papriku
  • 1-2 lyžice bravčovej masti
  • Soľ, vegetu, korenie
  • 1 strúčik cesnaku (pretlačený)
  • 2 lyžice pretlaku

Na kapusta:

  • 1 kapusta
  • 1 lyžicu bravčovej masti
  • 1 cibuľu nakrájanú nadrobno
  • 2-3 lyžice pretlaku
  • 500 g kyslej kapusty
  • Soľ, korenie

Na zálievku:

  • Vodu v ktorej sme varili kapustu
  • 1 rajčinový pretlak
  • soľ a korenie
  • rasca

Postup:

Na masovú plnku zmiešame všetky prísady a vypracujeme jednotnú hmotu.

Kapustu zbavíme stopky a dáme variť do osolenej vody. Necháme chvíľu povariť a keď sa začnú oddeľovať listy, vyberieme.

Na panvici si na masti osmažíme cibuľku, pridáme kyslú kapustu a ochutíme, pretlakom, soľou a korením. Necháme na panvici asi 5 minút.

Kapustné listy naplníme plnkou tak, aby mäso bolo vnútri. Na dno plechu s vyššími okrajmi uložíme ½ orestovanej kapusty a uložíme kapustové závitky. Zalejte vodou z kapusty, v ktorej sme si rozpustili aj jeden paradajkový pretlak. Prikryjeme zvyškom kapusty a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu.

Ak nemáte doma kyslú kapustu, na dno plechu môžete vložiť uvarené kapustné listy a môžete nimi kapustu aj prikryť. Ja som vyskúšala obe varianty a obe mali úspech.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like