Toto počas sezóny vyvážite zlatom: Finta skúseného guláš-majstra pre najlepší guláš pod slnkom!

Každý milovník gulášov vie, že tajomstvo dobrého gulášu sa ukrýva v dvoch hlavných ingredienciách – mäse a cibuli. Práve od kvality opraženej cibulky závisí chuť celého guláša.

 

Málo opečená cibuľka má za následok sladkú chuť a riedkosť gulášu. Preto sa mnohí dopúšťajú chyby – cibule buď dávajú do guláša málo, alebo z obavy pred spálením cibule pridávajú veľa tuku. Ani jedno však nie je správne.

 

Ako správne osmažiť cibuľku do gulášu?

Hlavným pomocníkom nám bude voda. Pokiaľ ju do cibule prilievame pomaly, cibuľa rovnomerne hnedne a nebudete potrebovať ani toľko tuku.

Pripravte si nakrájanú cibuľu. V surovom stave by jej malo byť presne toľko, koľko mäsa (kilo cibule na kilo mäsa).

Do hrnca alebo kotlíka dajte toľko tuku, aby bolo pokryté dno. Opekajte cibuľu, kým nezačne hnednúť.

Akonáhle začne hnednúť, prilejte asi naberačku vody, aby sa cibuľa nepripálila. Vždy, keď sa cibuľa začne pripekať, opakujte tento úkon, kým cibuľa nebude rovnomerne hnedá.

A ďalej už postup poznáte. Pridajte mäso a ďalšie ingrediencie. Ak budete opekať cibuľu takýmto spôsobom, dodáte gulášu nielen skvelú chuť a hustotu, ale nebude ani tak mastný.

Dobrú chuť!

 

zdroj: teks.cz

You Might Also Like