Toto je najlepší recept na domáci zemiakový nákyp s kuracím mäsom, ktorý ma naučila moja babička

Milé žienky zoznámte sa, toto je zlatistá a voňavá pochúťka. Svoju pozornosť dokáže pritiahnuť ešte pred svojím podávaním. Ponúkame vám recept, ktorý vám pomôže nasýtiť hladné žalúdky v každej situácii.

Keď sa povie tradičná večera, ľudia si predstavia štedrovečernú večeru s kapustnicou, kaprom a zemiakovým šalátom. Tento recept vám ukáže, že vie konkurovať aj tradičnej kuchyni.

Ingrediencie

  • 400g zemiakov
  • 125g roztopeného masla
  • 230g tvrdého syra
  • 200g kuracieho mäsa
  • 125g cibule
  • 450ml smotany
  • Čierne mleté korenie
  • Soľ

Postup

  1. Do zapekacej misy vložte nahrubo nastrúhané varené zemiaky. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Taktiež môžete zemiaky pokvapkať citrónovou šťavou, aby nestmavli.
  2. V miske si zmiešajte kúsky vareného kuraťa s kyslou smotanou, rozpusteným maslom a kockami cibule.
  3. Pokryte zemiaky touto zmesou.
  4. Vrch posypte strúhaným syrom
  5. Vložte do predhriatej rúry na 175 stupňov a pečte 45 minút.

Dobrú Chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like