Tomuto hovorím pochúťka ako sa patrí! Skvelá domáca žemľovka z vianočky, ktorú určite musíte čím skôr vyskúšať!

Suroviny:


2 vianočky
6 vajec
6 dl mlieka
7 PL cukru
2 vanilky
5 dkg hrozienok
1 liter postrúhaných jabĺk zavarených
1/2 kg tvarohu
1 dl oleja
15 dkg masla
cukor.škorica a strúhanka

Sneh :
6 bielkov
3 PL cukru

Postup:


1) Vianočku pokrájame na plátky. Do väčšej nádoby si pripravíme mlieko, žĺtky, cukor, vanilku a olej.

2) Rozhabarkujeme to a rozdelíme na polovicu.

3) Do prvej polovice postupne namáčame plátky vianočky, nech trochu nasiakne a ukladáme ich do vyššieho plechu, ktorý sme vymastili a vysypali strúhankou.

4) Ak sa nám nálev zvýši, polejem ním ešte vianočku.

5) Na vianočku potom navrstvíme tvaroh, ktorý posypeme vanilkou, a hrozienkami, potom dáme jablká, ktoré posypeme cukrom a škoricou.

6) Posledná vrstva bude druhá vianočka, ktorú máčame, v druhej polovici mlieka so žĺtkami a ukladáme na jablká.

7) Povrch pokladieme tenkými plátkami masla, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme a pečieme 25 minút pri 180°.

8) Potom žemľovku vyberieme , natrieme na ňu sneh,ktorý sme vyšľahali z bielkov a cukru a dopečieme ešte 10-15 minút.

Dobrú chuť!

zdroj: facebook.com  / Milka Ragánová

You Might Also Like