Tohto chutného perníka si môžete naložiť na tanier, koľko len chcete a vaša váha zostane bez pohnutia ručičky

Nestáva sa často, príprava cesta bez vajec , a ak ešte žiadne maslo a mliečne výrobky? Recept na diétne cesto je tak jednoduché a že má len najnutnejšie, ale chuť perníka je mimoriadna. Presvedčte sa sami!

Prísady

voda 250 g
cukor 200 g
med 2 lyžice
slnečnicový olej 125 g
pšeničná múka 240 g
kakao 2 lyžice
prášok do pečiva 1 lyžica
škorica 1 lyžica
hrozienka 100 g
vlašské orechy 100 g

 Príprava

  1. Zmiešajte vodu v hrnci, cukor, med, rastlinný olej a zmes sa zahrieva na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Zmiešajte v mise múku, kakao, prášok do pečiva a škoricu, cukor, nalejte do misky a dobre premiešajte. Akonáhle hmota je hladká, pridáme orechy, hrozienka a znovu mix všetkého.
  3. Položte cesto na vymastený plech a do predhriatej rúry pri 200 stupňoch na 35 minút.
Teraz viete, že aj bez základných zložiek môžete pripraviť lahodné Pôstne pečivo . Z tohto receptu je ľahko odstrániť cukor, nahrádzať to s medom. Odporúčame pridať trochu koriandra a experimentovať s rôznymi sušeným ovocím. Takú pochúťku je celkom možné jesť počas pôstu.
 Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like