Tip na výborný obed. Fantastické kuracie prsia skryté pod zemiakovým kožúškom

Inšpirácií na nedeľný obed nieje nikdy dosť, preto sme si pre vás pripravili ďalší skvelý recept z kuracích pŕs, ktorý môžete pripraviť pre svoju rodinku. Takýchto recept je mnoho a viete si ich pripraviť na sto spôsobov, s obmenou základných surovín. Samozrejme každý pridáva to, čo má rád a čo ponúka jeho chladnička. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si kuracie prsia skryté pod kožúškom.

 

Potrebujeme:

2 kuracie prsia
3 zemiaky
2 väčšie paradajky
1 cibuľu
2 veľké šampiňóny
kúsok jarnej cibuľky
150 g kyslej smotany
soľ a čierne korenie

Postup:

1.
Kuracie prsia očistíme a umyjeme. Poriadne osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na tenké plátky, ktoré uložíme na pekáč, ktorý sme potreli olejom. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

2.
Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s hubami a orestované navrstvíme na kuracie prsia.

3.
Poukladáme na mesiačiky nakrájané paradajky, posypeme na drobno nasekanou jarnou cibuľkou.

4.
Na cibuľku navrstvíme na hrubšom strúhadle nastrúhaný surový zemiak a celý potrieme kyslou smotanou, ktorú ešte môžete osoliť a okoreniť.

5.
Takto pripravené kuracie rezne pod kožúškom vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Dĺžka pečenia záleží na hrúbke kruacích pŕs, preto sledujeme.

6.
Podávame s ryžou, varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Vk

You Might Also Like