Tip na skvelý dezert: Nepečený koláč s ovocím a pundingom je fantastický a jednoduchý!

Tak tento recept je naozaj úžasný a veľmi chutný. Koláč sa nepečie, takže príprava je veľmi jednoduchá. Základ cesta je zo sušienok a masla, potom je vrstva ovocia, potom pudingový krém a na koniec je vyšľahaná šľahačka. Keď sa zahryznete, verte, že vám bude veľmi chutiť. Nám chutil a opäť ma prekvapila kombinácia chutí. Takže koláč zaraďujem zase medzi tie lepšie.

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

200 g mletých sušienok
120 g masla

Ovocný krém:

500 g kompótového ovocia (použila som čerešňový)
150 g krupice
600 ml vody,
180 g cukru
2 vanilkový cukor

Pudingový krém:

750 ml mlieka
2 sáčky vanilkového pudingu
200 g masla
100 g práškového cukru
Smotana na šľahanie ako posledná vrstva.

POSTUP

Cesto

Mleté sušienky zmiešame s maslom a natlačíme do formy 20 x 30 cm. Dáme chladiť do chladničky než si pripravíme krémy.

Ovocný krém

Dáme si variť vodu s cukrom, vanilkovým cukrom a krupicou.
Varíme kým nám zmes nezhustne.
Potom pridáme zavárané ovocie.
Varíme ešte pár minút.
Opatrne položíme ovocný krém na vychladnuté cesto a dáme opäť chladiť.
Pripravíme si pudingový krém.

Pudingový krém:

V mlieku si uvaríme klasický puding.
Po zhustnutí puding prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
Nakoniec do vychladeného pudingu pridáme zmiešané maslo s práškovým cukrom.
Všetko premiešame do hladkého krému.
Krém položíme na ovocnú vrstvu.
Ako poslednú vrstvu dáme vyšľahanú smotanu.
Necháme aspoň dve hodiny v chladničke.

Dobrú chuť!

You Might Also Like