Tip na ľahký a chutný obed. Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou

Kto má rád čínsku kuchyňu, určite si pochutí na tomto chutnom jedle. Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou.

Prvýkrát sme tento recept skúšali asi pred mesiacom, a odvtedy som ho už tento recept pripravovala 3 krát. Rodina sa ho nevie nabažiť 🙂

Dúfame, že bude chutiť aj Vám.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

400 g kuracie prsia
1 ks cibule
1/2 ks väčšej červenej papriky
20 g arašidov – kto má rád
2 ks žĺtky
1 ks pór
hrsť sušených alebo čerstvých húb
1/2 ks čínskej kapusty nakrájanej na rezance
1 lyžica solamylu
granulovaný cesnak
korenie, soľ, mletá paprika
5 lyžíc sojovej omáčky
2 lyžice worčestrovej omáčky

1 dcl oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

1. Najprv nasypeme do strednej misy solamyl, trochu korenia a granulovaného cesnaku, potom pridáme 1 pol. lyžicu vody (nie viac) a vytvoríme kašičku, do ktorej ešte vmiešame dva žĺtky. Potom nakrájame kuracie prsia na rezance a vložíme do misy a necháme asi 5 min. uležať.

2. Rozpálime čo najviac všetok olej na wok panvici a potom vložíme mäso a smažíme asi 8 minút, ale prvých 3 min. 
neustále miešame, aby sa mäso nezlepilo.

3. Potom mäso vyberieme do misy a dáme bokom. 
Väčšiu polku oleja odoberieme a na zvyšku opražíme na drobné rezančeky nakrájanú cibuľu, nakrájaný pór, červenú papriku, huby, pridáme trochu mletej papriky, granulovaného cesnaku, (arašidy) a prilejeme asi 1 dcl.vody a pod pokrievkou dusíme asi 10 min.

4. Na úplný koniec pridáme mäso, sójovú a worčestrovú omáčku, podľa chuti dosolíme, čínsku kapustu (dávame ku koncu, aby bola chrumkavá), ľahko prehrejeme a odstavíme z ohňa. 
Servírujeme s varenou ryžou.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like