Tip na dnešný obed: Kuracie prsia v smotanovej omáčke s korením a bylinkami, ideálne jedlo, keď nemáte čas dlho stáť pri sporáku

Z kuracieho mäsa môže byť pripravené obrovské množstvo chutných teplých i studených pokrmov. Kuracie mäso sa dá kombinovať s prílohami, omáčkami a zeleninou. Obzvlášť lahodné je kura dusené na smotane. Z toho sa stáva neuveriteľne jemné mäso, má krémovú chuť a korenistú vôňu. Najjednoduchší spôsob, ako variť tento pokrm.

Tento recept stojí za to vziať na vedomie, hoci, pretože niekedy nie je čas, aby sme uvarili niečo chutné a zdravé. Ale tu si môžete len nakrájať produkty, hodiť ich na panvicu a robí sa prakticky bez roboty. S kuracími pokrmov sa nebudete nikdy nudiť!

Zloženie:


kurací rezeň 3 ks.
kyslá smotana 250 g
slnečnicový olej 100 ml
korenie 0,5 lyžičky
bazalka 0,5 lyžičky
koriander 0,5 lyžičky
kôpor podľa chuti
bobkový list 1 ks
soľ podľa chuti

 

Príprava:


1) Kurča narežeme na pláty, jemne vyklepeme okoreníme a osolíme.

2) Dáme do panvice alebo zapekacej misy a na rozpálený olej položíme mäso a jemne z oboch strán orestujeme.

3) Pridajte kyslú smotanu, bobkový list a byliny a varíme ešte pol hodinu. Podľa chuti môžeme dať aj zapiecť do rúry. Nakoniec varené kura posypeme nasekaným kôprom.

4) Ako obloha k tomuto pokrmu sa najlepšie hodí varená ryža alebo zemiaková kaša. Ideálne jedlo pre celú rodinu.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: myjsmezeny.cz

You Might Also Like