Tiež milujete placky? Keď uvidíte ten božský recept, nebudete chcieť na stole už nikdy iné!

Pravé placky sú typickým jedlom všetkých slovanských národov, a tak sa pochopiteľne aj u nás môže pýšiť veľkej opbľube. Jeho príprava nie je vôbec zložitá, ako sa môže na prvý pohľad zdať…

O tom vás presvedčí aj nasledujúci recept, ktorý hravo zvládne úplne každý. Je iný, ako poznáte vy. A zaručene si ho zamilujete!

INGREDIENCIE

  • slnečnicový olej
  • hladká múka
  • mlieko
  • Soľ a korenie
  • majorán
  • zemiaky
  • cesnak
  • údené mäso
  • vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najprv rozohrejte panvicu.

2. Následne nastrúhajte zemiaky, pridajte majoránku, soľ, korenie a vajce.

3. Potom mlieko, jednu alebo dve lyžice hladkej múky (záleží na počte zemiakov) a cesnak.

4. Následne všetko premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

5. Akonáhle je panvička dostatočne rozohriata, prilejte slnečnicový olej a usmažte menšie bramboráčky.

6. Na každý bramboráček počas vyprážania ešte priložte plátok údeného mäsa a po chvíli na mäso pridajte ďalšiu vrstvu bramborákového cesta.

7. Potom bramborák otočte a osmažte aj z druhej strany.

8. Podrobný postup Nález tiež vo videu nižšie.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like