Tieto zemiaky som pripravila len raz a od tej doby by sme ich jedli každý deň: „Nafúknuté“ zemiaky bez kvapky oleja a predsa chutnejšie než hranolky!

Tieto zemiaky idú u nás doma na dračku – ako príloha, alebo len tak – napríklad len s trochou masla a kyslou uhorkou.

Je to taká dobrota, že už k nim neje potrebné nič pridávať!

Čo budeme potrebovať:

  • Zemiaky (asi 10 menších kusov)
  • soľ

Postup:

Zemiaky nelúpeme, len umyjeme, osušíme a prekrojíme na 4-6 častí podľa veľkosti.

 

Každú rozrezanú stranu posypeme soľou, necháme chvíľu odležať a na plechu ešte dobre premiešame, aby sa uvoľnený škrob dostal aj na šupku.

Základom je, aby boli dobre nasolené rezané strany, vďaka tomu sa počas pečenia nafúknu.

Potom zemiaky uložíme na mriežku a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Zemiaky pečieme asi hodinu, alebo jednoducho sledujeme, kedy sú akurát hnedé a nafúknuté.

Môžeme podávať tak ako sú. Ja ich pred podávaním potierame roztopeným maslom alebo masťou zmiešaným s 1 strúčikom cesnaku. Je to jedna báseň!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like