Tieto špízy so zemiakmi máte hotové okamžite a všetky ingrediencie má doma každý

Grilovačka sa určite nezaobíde bez prípravy špízov. Či už ide o mäsové alebo zeleninové, do každej alternatívy môžete pridať zemiaky.

Pri výbere zemiakov dajte prednosť odrode s červenou šupkou, pretože si počas pečenia zachovajú svoj tvar. Čo sa týka špajlí, môžete použiť tie z obchodu, alebo si ich vyrobiť z konárikov čerešne, jablone či malín – dodajú jedlu skvelú chuť!

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 500 g slaniny
  • Soľ
  • Korenie
  • Tymián

Postup

  1. Olúpané zemiaky nakrájajte na plátky s hrúbkou 5-6 cm. Slaninu si narežte na 3 mm hrúbku.

  1. Striedavým systémom napichujte zemiaky a slaninu na špajlu.

  1. Plech pokryte fóliou, špízy okoreňte, osoľte a v prípade potreby pridajte aj čerstvý alebo sušený tymián. Špízy prikryte aj druhou vrstvou fólie a upevnite.

  1. Plech vložte do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečte 30 minút. Potom odstráňte horný vrch fólie, znížte teplotu na 180 stupňov a pečte do zhnednutia.

Tento nezvyčajný pokrm určite ocenia aj vaši rodinní príslušníci. S mäsom, zeleninou alebo jogurtovým dipom!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like