Tieto dokonalé zemiakové lupienky poslúžia ako perfektná PRÍLOHA K Vášmu obedu.

Už Vás nebavia obyčajné prílohy a radi by ste si dopriali niečo nové, ale zároveň aj chutné? Vďaka týmto lupienkom skvele oživíte klasické zemiaky a vytvoríte niečo úplne nového a naozaj chutného. Tieto lupienky vyzerajú perfektne a tak je to aj s chuťou. Poslúžia Vám skvele k najrôznejším pokrmom z mäsa. Nebojte sa k nim pridať aj zeleninu, na tanieri to bude vyzerať naozaj bezchybne.

ingrediencie

2kg podlhovastých zemiakov (najlepšie o podobnom priemere)
3 lyžice rozpusteného masla
3 lyžice olivového oleja
4 cibule
8 vetvičiek čerstvého tymiánu
hrubá soľ
1/2 lyžičky drvených chilli papričiek (nie je nutné)

Postup

Rúru si predhrejte na 200 ° C. Medzitým si v miske zmiešajte maslo s olejom.

Olúpte si zemiaky (kto chce môže nechať v šupke) a nakrájajte na tenké plátky. Mali by vyzerať ako chipsy.

Nádobu, kde budete zemiaky zapekať potrite maslom. Na dno nasypte trochu soli a drvené chilli papričky.

Plátky zemiakov vkladajte do misy zvislo vedľa seba.

Cibuľu si nakrájame na menšie plátky a nasledne vsuňte medzi zemiaky. Potom prelejte zmesou z masla a oleja.

Podľa chuti osoľte a pridajte svoje obľúbené korenie.

Dajte do rúry a nechajte piecť približne 60 minút na 200 ° C. Ak sa Vám bude zdať, že lupienky hnednú moc rýchlo, prikryte zemiaky
alobalom a znížte teplotu.

Po 40 minútach pridajte na zemiaky tymián a nechajte dopiecť.

Hotové zemiaky posypte syrom a slaninou, dodá to tú pravú chuť.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

You Might Also Like