Tie najlepšie zemiakové placky s kyslou smotanou podľa starého receptu mojej babičky

Budeme potrebovať:

6 ks – zemiaky
1 ks – vajíčko
2 lyžice – hladká múka
150 g – kyslá smotana
soľ, korenie
olej na vyprážanie alebo masť

Postup:

1.

Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajíčko, múku, osolíme a okoreníme podľa chuti.

2.

Pridáme kyslú smotanu a ešte raz poriadne premiešame.

3.

Na panvici rozpálime olej a lyžicou vrstvíme malé placky, ktoré smažíme z oboch strán do zlatista.

4.

Podávame s kyslou smotanou alebo mliekom.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: VK

You Might Also Like