Tie najlepšie vianočné kokosové medvedie labky

Na prípravu budeme potrebovať:

400 g hladkej múky,
150 g strúhaného kokosu,
2 vajíčka,
250 g masla alebo palmarinu,
150 g pr. cukru,
1 balíček prášku do pečiva,
pr. cukor na posypanie.

POSTUP:

Hladkú múku, strúhaný kokos, práškový cukor, prášok do pečiva a 2 celé vajíčka si v miske zmiešame. Postupne do misky pridávame maslo alebo margarín (musí mať izbovú teplotu) a hnetieme cesto. Ak chceme tmavé medvedie labky, pridáme do cesta kakao.

Pripravíme si formičky, ktoré pred plnením nepotierame olejom, pretože cesto je dosť mastné a plníme.

Formičky plníme tak, aby boli zarovnané, pretože pri pečení sa ešte nafúknu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút. Upečené vyberieme a vychladnuté obalíme v práškovom cukre.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like