Tie najlepšie orechové krémové rezy, aké ste kedy mali! Sú pripravené už za pár minút !

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

4 bielka,
5 PL kr. cukru,
3 žĺtka,
3 PL studenej vody,
1 PL kakaa,
2 PL strúhanky,
6 PL mletých vlašských orechov.
(takéto cestá si upečemie tri)

Na prípravu krému budeme potrebovať:

4 žĺtka,
150 g pr. cukru,
2 PL mlieka,
150 g tmavej čokolády,
250 g masla,
80 ml + 160 ml smotany na šľahanie.

Na prípravu glazúry budeme potrebovať:

2 horké čokolády,
1 PL kakaa,
3 PL kr. cukru,
5 PL vody,
125 g masla.

POSTUP:

 Krok 1  
Najskôr si pripravíme krém. Žĺtka si rozšľaháme spolu s pr. cukrom a mliekom. Následne pridáme rozpustenú čokoládu.

 Krok 2  
Maslo si vyšľaháme do peny, pridáme vopred vyšľahanú smotanu (80 ml) na šľahanie a zmiešame s čokoládovou hmotou.

 Krok 3
Pripravíme si cesto. Pomocou mixéra si rozšľaháme bielka s cukrom, pridáme vyšľahané žĺtka a spolu vymiešame. Pridáme strúhanku, vodu, kakao a orechy. Dostaneme krémovú hmotu, ktorú vylejeme do formy na pečenie.

 Krok 4  
Osobitne si vyšľaháme 160 ml smotany na šľahanie.

 Krok 5  
Koláč vrstvíme striedavo. Začíname vyšľahanou šľahačkou, položíme cesto, navrstvíme čokoládový krém, šľahačku a cesto.

 Krok 6  
Vrch ozdobíme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili nasledovne. Čokoládu, kakao, cukor, vodu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli a nalejeme na navrstvený koláč.

 Krok 7  
Necháme vychladiť, narežeme na rezy a podávame.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like