Tie najlepšie nadýchané rožteky plnené lekvárom s famóznou vláčnou chuťou!

Zamilujete si ich pre ich vláčnosť, nadýchanosť a fantastickú chuť. Príprava týchto sladkých a vypečených rožtekov je nenáročná a veľmi jednoduchá. Behom pár chvíľ máte upečené. Sú vypečené, krehučké a milujú ich aj deti. Budú ich od Vás po prvom upečení vyžadovať často, na to sa pripravte.

Báječne sa hodia na raňajky, alebo na desiatu. S čajom, alebo kávou chutia božsky.

INGREDIENCIE

  • 200 g masla
  • 500 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • 1/2 šálku cukru
  • kocka droždie
  • Podľa chuti marhuľová marmeláda

POSTUP

  1. Múku preosejeme do misy, aby sa nám krásne prevzdušnila. Pridáme cukor. Pečive to dodá nadýchanosť. Droždie rozdrolte do malej misky. Zasypte ho lyžicou cukru a rozmiešajte na kašu. Pridajte lyžicu hladkej múky a zalejte 100 ml vlažného mlieka. Kvások nechajte zdvojnásobiť a pridajte k múčnej zmesi.
  2. Vajcia rozšľahajte v mlieku a zalejte ním múku s kváskom. Nalejte zmes do rozpracovaného cesta, pridajte rozpustené maslo a ďalej spracujte.
  3. Hotové cesto nechajte 10-15 minút odpočinúť. Z cesta vyvaľkáme kruh, ktorý si rozdelíme na dieliky. Na každý z nich položíme marmeládu.
  4. Zabalíme do tvaru rohlíčka. Plech si vyložíme papierom na pečenie a naň naukladáme rožteky. Pečieme pri 180 stupňoch po dobu 40-60 minút.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: coolinarka.com

You Might Also Like