Tie najlepšie nadýchané rožteky plnené lekvárom s famóznou vláčnou chuťou!

Zamilujete si ich pre ich vláčnosť, nadýchanosť a fantastickú chuť. Príprava týchto sladkých a vypečených rožtekov je nenáročná a veľmi jednoduchá. Behom pár chvíľ máte upečené. Sú vypečené, krehučké a milujú ich aj deti. Budú ich od Vás po prvom upečení vyžadovať často, na to sa pripravte.

Báječne sa hodia k spoločným raňajkám, alebo na desiatu. S čajom, alebo kávou chutia božsky.

 

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

  • 200 g masla
  • 500 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • 1/2 šálky cukru
  • kocka droždie
  • Podľa chuti marhuľová marmeláda

 

Takto budeme postupovať:

  1. Múku preosejeme do misy, aby sa nám krásne prevzdušnila. Pridáme cukor. Pečive to dodá nadýchanosť. Droždie rozdrolte do malej misky. Zasypte ho lyžicou cukru a rozmiešajte na kašu. Pridajte lyžicu hladkej múky a zalejte 100 ml vlažného mlieka. Kvások nechajte zdvojnásobiť a pridajte k múčne zmesi.
  2. Vajcia rozšľahajte v mlieku a zalejte ním múku s kváskom. Nalejte zmes do rozpracovaného cesta, pridajte rozpustené maslo a ďalej spracujte.
  3. Hotové cesto nechajte 10-15 minút odpočinúť. Z cesta vyvaľkáme kruh, ktorý si rozdelíme na dieliky. Na každý z nich položíme marmeládu.
  4. Zabalíme do tvaru rohlíčka. Plech si vyložíme papierom na pečenie a naň naukladáme rožteky. Pečieme pri 180 stupňoch po dobu 40-60 minút.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:coolinarka.com

You Might Also Like