Tie najlepšie medové rezy: Topľanské medové rezy

„Výborné medové rezy, super recept. Troška som tie medové pláty pošpricovala rumom a musím skonštatovať že sú fantastickééééé“

 

Budeme potrebovať:

150 g – práš. cukor
2 ks – vajcia
2 lyžice – med
1 lyžička – sóda bikarbóny
50 g – palmarín
400 g – hladká múka

Krém:

1/2l – mlieko
1 a 1/2 bal. – Zlatý klas
1 bal. – vanilkový cukor
250 g – maslo
180 g – práš. cukor
Džem alebo marmeláda.

Postup:

1.

Cukor, vajíčka, med, sódu bikarbóny a palmarín miešame nad parou a keď sa nam všetko pekne premieša, vlejeme túto zmes do preosiatej múky.

2.

Spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 rovnaké časti. Rozvaľkáme a pečieme po jednom pri teplote 170 stupňov približne 10-15 minút do zlatista.

3.

Z mlieka, zlatých klasov a vanilky uvaríme krém a necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do penista a pomaly pridávame krém. Plníme nasledovne: Cesto – Krém – Cesto – Džem – Cesto – Krém – Cesto. Koláč zaťažíme a necháme odležať 5 hodín. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj receptu: Mimibazar

You Might Also Like