Tie najlepšie farárske rezne – vynikajúce mäkkučké a šťavnaté mäso v jemnej omáčke

Veľmi jemné a chutné mäso, ktoré viete pripraviť v jednom pekáči a hlavne jednoducho a rýchlo. Majú aj zaujímavý názov, ktorý si určite zapamätáte. Aj keď farári pijú červené víno, tak v tomto recepte sa používa biele. Možno v pôvodnom recepte bolo červené a kuchárky si to podľa svojej chuti zamenili. Môžete vyskúšať. 

Potrebujeme:

5 plátkov krkovičky
1 veľkú cibuľu
5 strúčikov cesnaku
1 kocku hovädzieho bujónu
1/2 l vody
100 ml bieleho vína
podľa chuti soľ, čierne korenie
bobkový list
olej
hladká múka

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, jemne naklepeme a osolíme a okoreníme.

Zľahka ich obalíme v múke a sprudka osmažíme na rozpálenej panvici s olejom dozlata z oboch strán.

Osmažené mäso vložíme do zapekacej misy, vložíme aj zopár bobkvých lístkov. Olej, ktorý ostal na panvici nevyhadzujeme. Na tomto oleji orestujeme na plátky nakrájaný cesnak, cibuľu.

Keď máme cesnak a cibuľu orestovanú, posypeme celý povrch panvice múkou. Premiešame a zalejeme vodou, do ktorej sme pridali bujón. Ak máte vývar, použite vývar.

Krátko povaríme a nakoniec osolíme a okoreníme. Touto zmesou zalejeme mäso v zapekacej mise.

Dáme piecť do vopred vyhriatej trúby. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút zakryté alobalom. Priebežne polievame bielym vínom. Tesne pred koncom stiahneme alobal a dopečieme dochrumkava.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like